Vad gör ni om 2 veckor?



Jag ligger då på en av solbritsarna med ett glas kallt vitt. Snow, catch me if You can!

Lilla Örebro



Jag var på Lilla Örebro med min grupp igår(ja, bilderna är usla..min mobilkamera suger). Det var verkligen jättetrevligt och vi åt trerätters och drack vin (läs mycket vin). Maten var superbra, jag hade inte varit är tidigare men jag lär komma tillbaka. Notan slutade på 6500kr vilket ändå var bra tycker jag med 13 pers i mat och vin. Det dracks även hallonmojitos men tyvärr får vi ju inte dricka sprit på företagets bekostnad så det fick bli ur egen ficka.

Jag hade i åtanke hela kvällen att det måste vara lugnt eftersom jag ikväll ska till Mille på en rejäl lägenhetsfest. Jag ska först till min kompis Nina och förmysa lite och sedan till festen vid 18. Det ryktas om 16 personer i en etta. Får återkomma med rapport (om jag överlever) Det är så jäkla sällan jag går på sådana fester nu förtiden så jag är upprymd som en 18åring. Lider dock av sviterna sedan igår, jag är inte 18 och kommer inte undan med att röka och dricka i mängder samt att inte sova. Känner mig överkörd idag så jag måste försöka ladda om.

Usch..en annan sak..min värsta mardröm höll på att infrias. Dagis ringde igår och sa att Caesar spytt. Jag blev livrädd och gråtfärdig i vanlig ordning. Perra fick åka och hämta dem för jag hade lovat gruppen att gå ut som sagt samt att jag har sjukt mycket att göra på jobbet just nu..och jag älskar att vara där dessutom. Hur om helst gav jag order om alcogel och klorin osv men fick luren i örat av Perra..han tycker jag är hysterisk. Vill ju bara att vi andra skulle slippa skiten, ingen av oss har tid att vara hemma och spy. Caesar har ju spytt för allting sedan han var liten så jag hoppades att det var ett sådant tillfälle och det verkar det onekligen varit för han lekte hemma hela dagen  och sedan har det varit lugnt. Tur för jag såg framför mig att umgås med toalettstolen istället för mina kollegor ikväll, då hade jag nog börjat att gråta över mitt liv och dess misär.

När jag fick åka hem tidigare  igår än alla andra bara för att jag skulle ta den där förbannade bussen ut på landet fattade jag iallafall ett beslut. Huset ska säljas och jag ska in till stan. Anmälde mig till två lägenheter nu på morgonen för att se hur långt mina poäng räcker, jag vill inte bo i skitområden men jag tror 9års kö räcker till en bra lägenhet i rätt område. Bara tanken på hussälj gör mig matt dock...hur ska jag orka? Att styla och ha visningar är det värsta jag vet, samtidigt som man ska jobba och ta hand om allt annat. Jag har lust att bara gå och lämna allt...men det kan jag ju inte..jag är ju inte 18 som sagt.

Vårkänslor!

Nu kommer den snart, jag känner det i luften och urtidsmännsikan i mig jublar över att snart ha överlevt ännu en vinter.

Jag pratar alltså om våren såklart!! Denna härliga underbara tillställning som nämar sig med stormsteg.

Idag sken solen över Örebro och det var nästan varmt (dvs kanske 3-4+), dessutom hade lönen kommit vilket ytterligare bidrog till glädjen. Jag bestämde mig för att njuta av våren efter jobbet genom att shoppa på stan inför helgens festligheter. Jag slutade inte förräns 5 och solen var inte fullt lika stark som mitt på dagen men jag kände ändå för att le, sjunga och dansa. Glad i hågen shoppade jag lite smink och när jag kom ut var det lite mörkare..och var det inte lite kallt? Jo...och sedan var bussen sen igen..och full! När jag 45!!!!!! minuter senare klev av i Fjugesta kände jag inte för att sjunga eller dansa längre och det var mörkt.

Jag gick in och köpte bröd på Konsum...varför jag handlar där är en gåta då de är så jäkla otrevliga. Vad hände med servicemindness? Jag stod i kön då brödpåsen som uppenbarligen var sönder släppte ut bröden i korgen och lite överallt. Jag ursäktade mig till kassörskan att jag var tvungen att hämta en ny. Varvid hon svarar Jasså?! med en min som liknade en gammal murklas..Herrgud människa..jag sliter väl inte sönder påsen själv i kön? Jag ska aldrig mer handla där...inte förrän i helgen tidigast i varje fall..det ska nog lära dem!

När jag sedan gick hem var det kolsvart och jag kände mig både hungrig och irriterad. Jag stirrade stint ned i backen med små vassa snöflingor dansandes vid fötterna. Halkade nästan på en isfläck och fick hoppa i snövallen på uppfarten..Vintern var tillbaka och det med besked.

Dagens citat

Dagens citat bjuder min mamma på;

"Den där Linda Rosing ser ut som en havregrynsgröt i ansiktet...alldeles utsmetad"

Rosing igen..

Ja, nu måste jag ju utvärdera Rosing programmet då fast jag är trött och inte vill blogga mer idag.
Vad säger man? Nu kanske det inte finns några killar som läser denna blogg men enligt statistiken ska ju 1miljon svenska män vilja dejta henne...vad säger ni killar? Vad är det som lockar? Jag är uppriktigt nyfiken, samt att jag vill även ha svar på om sådana där plastläppar är snyggt. Det är ju trendigt nu så nån måste ju tycka det är fint...TRÄD FRAM! =)

Sedan tycker jag helt enkelt inte att hon är charmig på någotvis..

Jag tycker hon är ego och skum, snacka om att säga emot sig själv. Ena sekunden är det ett nytt liv hon börjat och knark är det värsta hon vet..sedan...Åh! jag hittade knark i en av killarnas väska (att rota genom folks saker i tv är förövrigt vidrigt)men han får vara kvar för det är viktigare att han som jag inte har nån kemi med drar. Nåja..man kan inte lära en gammal hund sitta, inte ens de gjorda av plast.

Ska inte tjata om detta då jag antar att tusen bloggerskor dissar henne i denna stund.

Till killarna då..stackars Linda..vilka hemska varelser. Jag drar en lättnadens suck över att jag och Linda har totalt olika smak när det gäller män, eller för all del..pojkar.

Kanske måste jag dock se ett avsnitt till..bara ett..

Adidas fyller 60år..

Adidas fyller 60 år och firar tydligen med att lansera klassikermodellen The Superstar prydda med diamanter.

The Diamond Superstar är prydda med både riktiga diamanter och strass i form av Swarovski-kristaller. De sitter dels mellan de tre välbekanta Adidas-ränderna på skoparet och vid plösen sitter en diamantprydd Adidas-logotype.
 
Riktigt behöver varning på dessa tycker jag....måste bara sälja mig på stan först för att ha råd.


1000apor..


På 1000apor finns en blogg som heter stureplansvackraste. Mycket skräp och bilder på stklms? krog folk men även andra saker som är lite skoj som Transvestit tisdag.





http://www.1000apor.se/blogs/stureplansvackraste

Hittade denna där



Jo..lite kul är det ju, det vet jag att ni tycker.

Den rätte för Rosing

Nu tänkte jag skriva ett argt inlägg om kvällens tillställning "Den rätte för Rosing".

..men jag orkar helt enkelt inte..

Jag vet att jag kommer sitta kl 20.00 ikväll framför 5:an och beskåda detta med den morbida fascinationen av katastrofer som gör att folk står och glor på bilolyckor med dödlig utgång.

The Roloffs


The Roloffs


Är jag som alla andra?

Jag måste bekänna en sak...mycket motvilligt dock...
Jag tittar inte så mycket på tv som jag tidigare nämnt men kl 20.55 på Travel & Living går det varje dag ett program jag vill/måste se (inte på Greys kvällar dock) Nämligen "Little People big world". Programmet handlar om en familj där mamman och pappan samt ena sonen är dvärgar (eller vad är politiskt korrekt? småväxta? mycket korta?) och man får följa deras vardag i Usa. Ungarna går i bibelskola och serien dryper av moral då sonen som vad jag fattar är 17 år inte ens får vara själv med sin tjej på rummet...

Varför tittar jag då på detta? Ingen aning, det är ett begär..jag får inte nog av The Roloff Family..Jag frossar i det..och idag tog jag steget och sökte upp den officiella hemsida.

Bhuhu..vad är det som är fel på mig?? Bota mig!! Jag är besatt av dvärgar.

Efter the Roloffs kommer Miami Ink. som jag också ser...det känns inte lika rubbat.

Vincent inlägget

kom på att jag ju ska skriva denna blogg för/till mina barn . Om jag dör en snabb död under en lastbil (sådant måste man alltid räkna med) så lär de känna mig ..lite grann.. fast jag är borta...och då är väl den sortens humor som vincentinlägget bygger på inte särskilt lämpligt. Förlåt barn..eran mamma är en barnrumpa.


Jag var tvungen att ta bort det..kunde inte leva med mig själv.


FL språket..inte i min mun.

Jag är ju inne på Familjeliv varje dag nästan. Där hänger jag mycket i syfte att skriva om och få inspiration till barnkäder, recept m.m

Det jag dock har fruktansvärt svårt för är alla dessa specialuttryck för saker. Familjeliv är för mysigt och hemtrevligt för att skriva ut vad man egentligen menar..se nedan exempel på detta som jag tog ur deras nya tidning

Mysa=ha samlag
Tant Röd=menstruation
Vitkissa=få utlösning (de som använder deta uttryck kan ju inte vara könsmogna)
Myspinne=mannens könsorgan (denna är ju så löjlig att jag knappt kan få ned det på pränt)
Mysrester=sperma (jag tror jag avlider)

Jag skulle tycka det var betydligt pinsammare att skriva dessa omskrivningar i ett inlägg än att kalla saker vid dess rätta namn. Nu är jag inte heller något större fan av k-ordet eller f-ordet (haha..titta..jag är kanske lika löjlig eftersom jag inte kan skriva ut dessa heller) men det får inte gå åt överdrift åt det andra hållet heller


Nu vet jag att inte alla på FL använder dessa men ändå överraskande många, jag kommer dock aldrig ansluta mig till denna special vokabulär..jag är väl vulgär.

Vincent..







Mitt skrivbord



En bild på sitt skrivbord måste man ha på bloggen tycker jag. Nu har jag ju börjar mitt nya liv igen så egentligen är det meningen att jag ska promenera på lunchen, men det är ju väldigt snöigt och då kan ju skorna bli blöta..och då måste jag ju åka hem.

Mitt nya liv innebär iallfall 1,5kg minus sedan förra veckan, trots vin så jag känner mig nöjd..dessutom är fötterna torra.

Tuben..

YouTube har ju verkligen allt. Jag har suttit och kollat runt bland lite 80-tal filmer och av alla filmer så är väl Dirty Dancing den som jag sett flest gånger. Jag kan fortfarande se den utan att bli uttråkad och genom åren har den nästan fått en psykologisk helande effekt..den botar både baksmälla och hjärtesorg..jag lovar. Jag och mamma gick och såg den på bio, när vi kom ut så vände vi och gick in på nästa föreställning igen. Det var ett Hallelulja moment.....som knappt tonåring i Gävle hade jag aldrig sett något liknande. Lär väl knappast vara ensam om detta i och för sig men jag blev så jäkla dyster till sinnes när jag tittade på detta och vet hur tiden har behandlat denna gud =(:

http://www.youtube.com/watch?v=yfg97-5uhFQ

Patrick är bara en spillra av sitt forna jag....jag inser dessutom att jag inte var tonåring igår direkt.

As time goes by...

Jag vet att jag skrivit massor av inlägg idag..



..men jag har faktiskt lite tråkigt. Sedan så är jag jue ute med mina barn också, sitter inte bara vid datorn. Idag byggde vi snögubbe.(jo, det ska faktsikt föreställa en sådan)...så här roligt har man då.

En kvinna reder sig själv.




Eftersom övervåningen som sagt var inte bjöd på elektrisitet så fick jag fixa uppkopplingen på neder våningen. Resultatet är tillfredställande om än en smula störande för ett estetikt sinne.

Jag har inte haft klocka på flera år, men nu blir jag sugen...



På denna klocka från Dyrberg/Kern.

Ska man dricka så gör det med stil..



Jag ska snart ut och resa och denna flaska blir ett måste från taxfreen. Jag dricker sällan sprit men denna flaska gör mig glad bara jag ser den och det är ju alltid en bra start!

man ska inte svära..

säger mamma för det tyder på dåligt ordförråd. I vissa lägen finns det dock ingen utväg. Jag har sansat mig nu...nu är jag endast mycket olycklig och miserabel och en smula...smula.. uppretad.

..och det fortsätter att vräka ned snö på min på min tillvaro...mental istid.

Ärligt talat!!!!!!!

Jääääääääävvvll************!!!!!!!! Måste få skriva av mig innan jag förångas av ilska. I morse när vi kollade barntv så small det till i sovrummet. Sedan dog tv:n och datorn och alla utttag på övervåningen. Ja, då är det väl en propp? Nej, det var det inte utan felet är totalt okänt.  Har haft Anders här och även han som är elektriker fattar inte vad felet är..

Jag kan inte vara utan dator så då gick jag ned till telejacket på nedervåningen. Pluggade in där, men då lossnade jacket ur väggen. Fick luta en resväska emot det så det inte far iväg. Det finns endast ett telejack!!!???? på nedervåningen men det finns inget eluttag i närheten (grrr) så jag har skarvat 4 st sladdar över hela vardagsrummet för att vara uppkopplad och det lär väl fungera innan nån unge snubblar över sladdarna och slår ihjäl sig.

Nu blir det dock ingen tv tills detta okända problem är löst.

Sedan till nästa problem med all förbaskade snö...
Det har kommit hur mycket som helst men det finns inget att skotta med då någon skitstövel stulit snöskyffeln. vad ska jag skotta med? Nellys platsspade? och inte kommer man ut för att kunna köpa en ny om man inte kommer ut med bilen.

Eller bilen förresten...den som alla bromsskivorna var förstörd på?


Nu måste jag härifrån!!!! Gahhh...ILSKA!!!!  Ge mig en lägenhet i stan..jag passar helt enkelt inte för ett lugnt liv på landet.

Jordbävning...

Jag har haft en usel natt..först kunde jag inte sova utan låg och tänkte på Alex Schulman, endast dock för jag läst hans blogg innan läggdags!!!

När jag väl somnat vaknade jag efter 5 min av att Caesar satt ?! på mitt huvud..suck. slumrade till igen och vaknade av att det var jordbävning. Jag har ju bott lite i Japan och har varit med om några stycken så när jag hörde sänglampan skallra så flög jag upp, Malmö hade ju jordbävning i december så nu var det alltså Fjugestas tur...
Inget mer hände så med alla säkerher var det en tung lastbil som passerade...eller en poltergeist..men kanske mer troligt en lastbil.

1 timme senare så skrek Nelly rakt ut som hon gör ofta mitt i nätterna, det låter som någon håller på att döda henne och det där skriket ger mig alltid hjärtklappning, mina mamma instinkter får upp adrenalinet och sedan är det adjö sömn i minst nån timme..

sedan somnade jag till slut om och jag hade de allra bästa drömmar när klockan ringde kvart i 6..att sova är så skönt..och det är så oskönt att inte få göra det när det är meningen att man ska..

mer sömn åt folket!

Greys..

Jag hinner inte se på tv, eller prioriterar bort kanske det heter nu förtiden..massa annat som ska göras så jag får mer välja det jag verkligen vill se. Ett av dessa program är Greys Anatomy, tycker helt enkelt att det är jäkligt bra och i säsongs paus så fattas det mig..

Ett av mina favorit citat från serien är

Meredith Grey: At the end of the day faith is a funny thing. It turns up when you don't really expect it. Its like one day you realize that the fairy tale may be slightly different than you dreamed. The castle, well, it may not be a castle. And its not so important happy ever after, just that its happy right now. See once in a while, once in a blue moon, people will surprise you , and once in a while people may even take your breath away.

Jag känner mig rätt munter faktiskt...mina barn är mitt slott..och det finns mäniskor därute som förvånar en på ett positivt sätt..och som till och med tar andan ur en.


Halva Februari har gått..

Va skönt att vi är halvvägs genom den värsta månaden..
Jag har fruktansvärt svårt för januari och februari, oftast har man förköpt sig på julklappar, man gick upp x kilo som inte går bort under jul samt att det är kallt, mörkt och dystert..

Nu är jag glad att jag verkar överleva ännu en vinter.

Apropå ingenting så har jag ju jobbat mycket med kundservice och försäljning genom åren..Jag kontaktar själv sällan kundtjänster utan försöker hitta svaret själv så långt det går.....
Nu fick jag häromdagen iallafall för mig att höra av mig till Länstrafiken. Jag åker buss till och från jobbet varje dag, det kostar mig 820 kr i månaden och det är väl all fine men jag blir så jäkla irriterad på restiden. Bussarna är alltid sena (jag kliver nästan på de sista/första stoppen för linjen så hur kan de vara sena jämt) så bara där tappar jag 5-10 minuter i kylan av mitt liv, sedan ska vi då färdas dessa 2,7 milen fortast möjligt kan man tycka...Nej, så lätt går det nämligen inte utan bussarna är fullsatta av en massa skit..ungdomar som har gratis busskort till och från skolerna i stan. Bussen går inte på motorvägen utan landsvägen där varenda unge ska av vid varje jäkla hållplats. Det är ett öppet hån att titta 100m åt sidan på motorvägen där alla susar fram i normal hastighet. Det tar mig alltså 50-60 min att komma 2,7 mil..under all kritik.

Vän av ordning som jag är så kontaktade jag länstrafiken för att se om de åtminstone inte kunde ha 2 bussar varje dag på motorvägen (skippa alla jäkla lantisungar, nej det skrev jag inte) Svaret jag fick var ett riktigt klassiskt Stick och brinn på kundtjänstska;

Hej.

Det finns tankar om att ta vissa linjer via nya E18 till nästa tidtabellsskifte.


Med vänlig hälsning


Anki

Länstrafiken Mälardalen 

Ja du Anki....du kunde ha deletat mitt mail för det gav mig lika mycket...



Jag borde kanske flytta tillbaka in till stan? Vill ju att ungarna ska ha en trädgård men kanske förlorar jag ändå livskvalitet nu på stressande, bussar och annat skit.

Jag kanske borde lämna Örebro..göra något oväntat med mitt liv...detta är februari i ett nötskal.


lite bitter..

Alltså..ibland känner jag mig lite bitter över mina graviditeter...Jag är medlem på Familjeliv.se, mest för att läsa om barnkläder och leta recept..det finns så jäkla mycket "jag är världens bästa mamma för att...och det är inte ni" människor så jag spyr egentligen på det. Hur som helst så kom det hem en tidning i brevlådan som just Familjeliv har gett ut, jag bläddrade igenom den imorse (jag låg och insåg att jag var ganska sjuk i sängen) och blev lite bitter. Där fanns massa tips på hur man överraskar sin man eller svärmor eller föräldrar osv att man ska ha en bebis. Tipsen var alltifrån att skriva på magen "du ska bli farmor" till att göra ett grav test pussel till sina vänner (herrgud va sinnesjukt och självupptaget) Dessa grejer ligger absolut inte för mig men just det där att ens kommande baby är en nyhet som är värld att firas har jag aldrig varit med om...(nu bloggar jag ju för er nelly och caesar så detta kanske så småningom inte blir jättekul att höra men det är ändå sanningen). När jag blev gravid med Nelly hade jag och Perra bestämt oss för att inte vara ihop så Perra blev inte glad alls över nyheten och jag grät eftersom jag visste att han INTE skulle bli glad. Mammas reaktion var mest oro för mig och Perras föräldrar tyckte det var förtidigt...Jag blev gravid med Nelly då jag var 29 vilket inte alls är så tidigt i min mening samt att jag hade utbildning och fast jobb, detta till trots så var det inegn som egentligen blev glad. När Caesar sedan blev till så tyckte Perra det var förtidigt (trots att han vet hur barn blir till)..det tyckte väl alla andra också så reaktionen från svärmor var - Hur ska du (?) orka?

Då bestämde jag mig för att aldrig nånsin ångra att jag fick mina barn eller hur tätt det är mellan dem samt att se till att orka allt själv. Tycker själv att det gått rätt bra och även om det är sjukt jobbigt emellanåt så är de det bästa jag gjort med mitt liv.

Saknar dock att ha fått uppleva det där i den förbannade tidningen..att nån skulle ha varit glad..att det hade varit värt att fira..jag är en tönt..

Det tillhör dock en av de där sakerna man ser framför sig innan det händer. När man är yngre och drömmer om hur saker ska bli. Man har förväntningar på livet och gör sig bilder om hur det ser ut innan..att det skulle bli så matchar inte riktigt min bild måste jag säga. Vem vet om jag får fler barn (är ju knappast aktuellt  nu om man säger så) så jag kanske aldrig får känna det där..vad det nu är..vi ska få bebbelycka kanske det heter.....jag är en tönt.

Februari

Nu har jag haft världens paus igen i bloggandet..men jag tar detta som det kommer...
Hösten och vintern har varit fulla..hinner knappt med nånting annat än att jobba och hålla huvudet över ytan..
Börjat sälja Meandikläder så jag jobbar ju både dag och kväll ibland men det är jäkligt kul, lägger ju ned en del tid på ungarnas kläder från början så jag kan lika gärna tjäna pengar på det. Har haft flera visningar och hitills går det bra. Annars har kidsen nörjat på dagis vilket går kanon. De trivs bra och jag älskar att jobba, har svårt för att bara vara hemma så det är underbart att få vara med folk på jobbet..och emllanåt få lite uppskattnig..vilket man inte får för att man sliter hemma direkt.

Caesar är sjukt bra på att prata förresten..han gör sig förstådd angående det mesta nu. Tyvärr lär han sig från Nelly och dumma mamma är en klassiker...Nelly har ju dock avancerat till Skitgubbe och bajskorv sedan dagisstart..mycket charmigt.


Vi är inne i någon kallperiod, kan inte minnas någon vinter då det varit så mycket snö..när jag var liten var det ju mycket snö..men då bodde jag ju i gävle..plus att jag var just liten..allt är väl mer då. Förra året fick inte Nelly chansen att åka pulka men det tar vi igen nu. Inte för att jag gillar snö direkt, det är bara jobbigt med vinterkläder och släpa barnvagnen i decemitervallar här i dåligt plogade Fjugesta...

Tacka vet jag sommaren..snälla ..kom snart, jag saknar dig.