The hostel

The hostel
Vill ju se skräckfilmer och har hört talas om The hostel...men jag vågar nog inte se den..kanske sabbar julfriden. Såg Saw på bio när jag var gravid..stackars Nelly.

Resistent bakterie?

Min stackars älskling blir aldrig frisk. Nu är hon inne på tredje sortens penicillin. Jag skulle väga och mäta henne i måndags och krävde då att de kollade öronen igen efter som vi då hade tragglat med penicillin i 2 v men hon tog sig fortfarande på örat. Mycket riktigt hade hon fått tillbaka det, läkaren blev bekymrad och vi fick ta blod och näsprover. Svaren kommer imorrn så vi får se hur det går. Nelly fick iallafall penicillinkur tre, vilket knappast är bra för ett sådant litet barn. Hoppas hon blir bra till julafton iallafall. Jag har turligt nog semester och kan vara hemma med henne. Igår gjorde vi massor av julgodis som Perra genast ville glufsa i sig. Knäcken misslyckades jag med..den vägrade efter 1 timme fortfarande att stelna så jag slängde allt. Syster Stina får fixa när hon kommer =). Letade runt överallt efter Pighamskinka som mamma påstår är bäst.(men det gör inte kvällstidningarnas tester).efter mycket slit är den nu inhandlad och redo att griljeras, som vi av tradition gör kvällen innan. Granen är klädd men mycket liten eftersom den måste stå på ett bord där sessan inte kan riva den. Idag skall vi få en ny bilbarnstol, min härliga jobbkollega Hanna sålde sin för 500kr (tack och kram) det är en sådan med insats som man bara klickar istället för att krångla och spänna fast med bilbältet. Idag skall jag städa och baka så allt blir perfekt inför släktens ankomst på lördag..en hel del återstår att köpa som julmust, leverpastej, lax, nötter och grejer men det får fixa sig på lördag. Skönt att klapparna är färdiga nu när Nelly är krasslig igen och alla får lön imorgon. Förresten kommer väl nelly se ut som en boxare på alla kort till jul. När hon sprang för att möta mig hos dagmamman i tisdags snubblade hon och föll med ansiktet på ett trappsteg. Hon är svullen och blå mellan ögonen..en centimeter nedanför dock så hade hon kanske knäckt näsbenet så tur i oturen.

Lussetåget

Lussetåget

Lussetärna

Lussetärna
Nelly undrar vad det är för skum tradition vi har då man måste ha stickigt glitter i håret och ett alldeles för stort nattlinne. När dagmammebarnen lussade på ålderdomshemmet ville Nelly först äta sitt tärneljus sedan föll det i golvet och gick sönder. Gamlingarna grät dock för det var så fint.

Gaffel funkar bra vid bak

Gaffel funkar bra vid bak

Första pepparkaksbaket

Första pepparkaksbaket
Jag bakade och Nelly åt deg, en mycket bra arbetsfördelning!

Nya syskonet 18v

Nya syskonet 18v

Vi har varit på ultraljud igen. Allt var bra men de kunde inte se könet. Perra såg dock såklart en snopp.

Nya vagnen, men vill ha i rött

Nya vagnen, men vill ha i rött

Ultraljud

Nu på fredag skall vi på ultraljud för nya bebben. Jag hoppas allt är bra och att vi får reda på könet. Att killen är med på UL är ensjälvklarhet tycker jag men Perra hade lyckats boka in jobb i köpenhamn på fredag. Jag blev galen av ilska att han inte ens kunde hålla reda på datum för ngt så viktigt. N u lyckades han boka om efter mycket krångel så friden har åter sänkt sig på Villagatan. Ul skall göras i Karlskoga då jag vägrar föda i Örebro igen. BB i örebro är hemskt. Sist fick Perra inte stanna kvar trots massor av lediga rum och trots att jag inte sovit på 3 dygn samt avr rejält sydd. De sa bara- man blir trött av att föda. herrgud..det var ju tomt på BB men av princip skulle jag lämnas ensam. Eftervården skall vara mycket bättre i karlskoga, men maj är ju tyvärr en populär barnafödande månad så vi får väl se hur det blir. Jag vill stanna så lite som möjligt, kan omöjligt sova på sjukhus. Jag har redan börjat kolla på syskonvagn. Vill inte ha en sådan där stor bred fulsak som man inte ens kan gå och handla med så det får bli en Phil&teds. Kostar dock 6000kr vilket fick Perra att må illa.

Krassligt

Nelly har börjat hos dagmamma och det har gått ok trots att hon gråtit vid hämtning och lämning, på det hela taget verkar hon trivas. När jag hämtar henne och frågar om vi skall gå hem vänder hon sig genast till dagmamman och vinkar hejdå, då är hon redan på väg hem =)

Hon har klarat sig lindrigt undan från sjukdomar tills nu, i onsdags åkte Perra till Köpenhamn och jag skulle ha Nelly ensam några dagar. Naturligtvis vaknar hon första kvällen och skriker i 24 timmar. Både hon och jag var helt knäckta. Hon fick 40 graders feber och var snorig. Jag ringde vårdcentralen på onsdagen men de sa att vi skulle avvakta, de kunde ändå inte bota en förkylning. På fredagens eftermiddag då Nelly hade feber för tredje dagen och bara grät och höll sig om huvudet fick jag nog och ringde vår jourvårdcentral i örebro. Den dumma kossan där sa att det var normalt att de var ledsna vid sjukdom. Jag frågade om det inte kunde vara öroninflammation men då sa hon att barn brukar säga till då de har ont i öronen. Jag undrade då hur en ettåring kan säga att hon har öronvärk men det ville hon inte svara på. Jag gav mig inte utan vägrade lägga på utan läkartid. Vi fick tid på kvällen och mycket riktigt hade hon dubbelsidig öroninflammation. Läkaren sa att det var tur att vi kom in och att Nelly måste ha haft mycket ont. Vi fick penicillin och smärtstillande som hon fortfarande går på. Jag blir så trött på sjukvården. Här betalar jag skatt sedan 14 års ålder men får slåss för vård för mitt ettåriga barn. SJUKT.

En olycka kommer sällan ensam och efter att ha burit Nelly i dagar gav min rygg upp. På lördagen fick jag ryggskott och Perra har fått bära mig ur soffan. Detta resluterade i att vi missade en fest hos jobbarkompisar i lördags samt julskyltningen. Turligt nog hade jag adventsbakat iallafall så lite mys blev det. Pauline kom över i lördags och vi bakade massor av lussekatter och peparkakor. Tanken var att vi skulle lyssna på julmusik och att Nelly rosig och glad skulle hjälpa till med julbaket. Nu var Nelly jättedålig samt att hon var livrädd för Pauline till en början så hon skrek oupphörligen i en timme. Julmusiken var överflödig.