utflykt på påskdagen

image102image97image98image99image100image101image102

jackan

image96

Vardag igen...

Jaha, då var påsken över då. Vardagen slog till med full kraft då jag blev ensam med ungarna igen och det var riktigt skitväder ute igår samt att öppna förskolan var stängd och Anna-Lena som jag brukar umgås med farit till Fagersta och de andra faktiskt börjat jobba igen...boring! Vi var visserligen och handlade, var ju tvungen att göra våfflor på våffeldagen men annars var det att uggla inne..Både Nelly och Caesar blir riktigt jobbiga när vi sitter inne en hel dag..gnabb och tjurigheter blossar snabbt upp. Inte blir jag bättre jag iofs...fick dock den glädjande nyheten att jag får tillbaka nästan 13.000 på skatten, det gjorde mig oerhört munter.

Vägde mig också och insåg att påsken inte varit så farlig, jag hade inte gått ned men heller inte upp..nog tackvare att jag cyklat 1,5 mil varje dag i påsk på träningscykeln för nyttigt har jag då inte alls ätit. Vi var till Rusakulan med Magnus och Jenny på Påskdagen, vädret var strålande men iskallt. Kände inte mina fötter efter 15 min...hade dock mina tennisskor i snön så kanske finns det skyll dig själv faktor. Vi grillade korv och tittade på utsikten över närkesslätten..mycket vackert. Kul att komma ut i naturen lite, har inte grillat korv på säkert 15år..men gott var det...och som sagt onyttigt..korv är ju ett big nono annars. Caesar hade kanske inte så kul då han satt i knät invirad i filt hela tiden pga kylan. Skall bli så skönt när man kan ha honom gåendes eller krypandes själv på marken..trist och bära hela tiden.

På annadagen var jag och Nelly på kumlabadet medans Perra hade dykkurs. Caesar fick kvalitetstid med farmor och farfar. Nelly som hatar att duscha har iallafall blivit som en fisk i vattnet, hon åkte ruschkana och hoppade från kanten och försökte slänga sig ur min famn trots att hon inte bottnade. Kusinen Sandra var också med och förstärkte det roliga..roligt att hon äntligen gillar att bada...då kanske vi kan åka med henne och jag och Perra turas om att ha Caesar så en av oss kan motionssimma lite.

Förövrigt är jag helt slut här hemma nu när Caesar står mot allt och ramlar hela tiden. Ständigt passande samt att han står nu och sliter ned tidningar m.m som han älskar att äta. Konstig unge..min egen gjorda mat på tex oxfilé spottar han ut men Nerikes Allehanda samt jord och skit från skorna i hallen går ned lekande lätt.

På söndag kommer som sagt Stina..kul för det var länge sedan som det känns..hon är upptagen med kärleken som är henne väl förunnat..saknar dock de täta besöken och färre blir det väl med flytten till Växjö...vi får väl ta bilen ned och hälsa på i sommar. Sommar verkar dock det inte bli här med all snö som kom..grrr..blä va less jag blir. Jag hade kommit igång med att gå så bra i motionsspåret men med denna snö går det ju inte..snälla vår kom nu!

Beställde en skinnjacka från Ellos, brukar inte handla där men när jag ahde halva priset slog jag till på den iallafall..jag tro jag har en sjukdom som tvingar mig att köpa skinnjackor...vetetusan hur många jag har..men fler finns det plats för.

Tallinn

image90image91image92image93image94image95

Påskskoj

image89image88

Påsk

Så var det ännu en påsk och med den stack våren sin kos. Tusan va kallt det är..skit nu när man är ledig..kunde ju kanske gjort utflykter med ungarna annars..och jo..det finns för trist väder trots kläder eller vad det nu heter. Vi var på påskmiddag igår på långfredagen hos Perras föräldrar med massor av godis och mat men jag höll mig hyfsat..ingen choklad och efterätt eller ens alkohol minsann. jag körde och Perra fick dricka lite. Idag är det påskafton och nu fasar man väl för alla tiggande ungarn som kommer att knacka på idag..tur att ringklockan inte fungerar. Själva skall vi väl klä ut kidsen men tiggeri i grannskapet blir det inte tal om utan det får bli en runda till kusinerna och farmor och farfar. Annars blir påsken  lugn..ingen mamma eller syster på besök tyvärr men vi skall väl träffa Magnus och Jenny imorgon som bruna och fina kommit hem från Indien resan..usch va avis jag är på hur härligt de verkar ha haft det. De sa dock att det hade varit jobbigt att vara där med barn så jag får väl trösta mig med den tanken iallafall.

Caesar utvecklas och ställde sig igår upp själv för första gången så nu tränas det hela tiden med en hel del friafall och blåmärken..men han måste väl få öva trots att jag tycker att han kan ligga på en filt helt stilla många månader till så han inte skadar sitt lilla äggskalshuvud. =)

Nästa vecka kommer iallafall Stina och vi skall gå på mediumet Terry Evans, skall bli intressant..jag är skeptiker men en nyfiken sådan.

Tallinn

Nu har vi varit på båttripp till Tallinn. Det var väl helt ok men jäkligt stökigt på nätterna. Svenska småglin som inte bör dricka sprit sprang fram och tillbaka i korridorerna tjutande och skrikande fram till 5 tiden..på tillbaka vägen måste nån ha gjort sig illa då det var blodstänk på väggarna i korridoren..charmerande. Resa med kidsen gick bra tackvare lekrummet på båten med ett bollhav, där spenderade Nelly minst halva resan. Hon fattade aldrig att hon var på en båt, när vi skulle åka frågade jag om vi skulle åka båt och hon skrek rakt ut..då sa jag att vi skulle åka lastbil så blev det inte mer sagt om den saken.

Tallinn var fint men vädret var väl inte det bästa, småkallt med regntunga skyar. Vi hittade världens mysigaste café iallafall med fantastiska bakelser (ja jag glufsade i mig en trots att jag tydligen går på diet). Nelly fick ett gigantiskt wienerbröd men åt istället upp allas chokladtryfflar man fick till kaffet. Caesar stackarn sov 95% av promenerandet i Tallinn så han upplevde nog inte mycket. Estländarna har nog dock en del att arbeta angående servicemindedness..många truliga miner och få leenden under resan både från personalen på båten och i själva stan tycker jag. eftersom ungarna var med blev det inte heller mycket till dricka..bhuhu..perras föräldrar var ju med och erbjöd sig ta barnen båda kvällarna men jag och Perra är så trötta hela tiden av nån anledning att vi somnade vid 23 tiden samtidigt som barnen...mycket romantiskt.

Trodde jag skulle shoppa järnet men det blev inte så..Nelly fick ett pussel i Tallinn och sedan shoppade vi lite alkohol i taxfreen men mycket annat blev det inte..jag hittade faktiskt inget speciellt..undrar om jag är sjuk?

Fick ett presentkort på wedins härom dagen av Perra till skor och var på Marieberg igår för att shoppa upp den..hittade visserligen två par som jag gillade men då jag inte kunde bestämma mig samt hade en gnälly med mig fick det vara...när jag väl investerar i skor vill jag inte ångra mig, har hänt förr kan jag säga.



Sångfågel

Nelly älskar förresten att sjunga men jag tror inte hon fattar alla texter till barnsångerna som för all del är en smula skumma ibland till exempel Bäbä. Bäbä vita lamm är ju en av hennes favoriter så jag frågade henne i morse vad hon ville äta? Svaret blev då -Helgdagsrock åt far?!..hmm..men Nelly sa jag då diplomatiskt..det kan man ju inte äta..vad vill du ha? Svaret kom genast i 150 decibel: -HEEEEELLGDAAAGSSSROCCCCKKKK ÅÅÅÅÅTTT FAAAR!!!! Suck....det blev leverpastejssmörgås som hon glatt åt upp..efter 10min ville hon ha en helgdagsrock till.

Tillbaks

hej kära blogg..nu är jag tillbaks.
Fick för mig att jag inte hinner skriva blogg men i ärlighetensnamn så surfar jag på jäkligt mycket skit annars som tar upp min tid...hellre skall tiden läggas på lite  skapande av vardagshistoria. Sedan sist så växer såklart kidsen så det knakar. Caesar tar sig nu fram på egen hand ålandes, han har även hunnit fått 4 tänder. Det är inte så mycket kvar av mammaledigheten, vill ju jobba i augusti igen..känns lite sorgligt då detta nog är mitt sista barn.

Andra nyheter är att brorsan skall gifta sig i Polen i sommar, biljetterna är redan bokade..för mig och Perra alltså..ungarna får vara hos farmor och farfar för nu vill mamma och pappa ha lite ledig festtid. Ölen sägs kosta 7kr litern så jag misstänker att Perra kommer att njuta i fulla drag=). Inför denna stora dag måste man ju göra sig vacker så nu tränas det och går på diet här. Jag och Perra funderar på att köra ren Cambridgekur om några veckor. Man äter alltså bara tre drinkar per dag. jag vet dock inte om alla familjemedlemmar överlever en sådan kur så vi får se hur det går, man kan ju alltid försöka iallafall. jag har gått ned 8kg iallafall sedan 4:e februari så jag känner mig duktig än så länge...gäller väl att skynda sig innan grilltiderna kommer..då är det inte lika kul att banta..men det går väl att bara äta sallad och kött också anatar jag.

På onsdag far vi till Tallinn, det skall bli riktigt kul att komma bort samt att farmor och farfar är med så man kanske kan få fria händer någon minut. Caesar är fruktansvärt mammig så han vill gärna vara med mig konstant vilket ibland går en lite på nerverna..men han är ju så bedårande att han är förlåten. Nelly gör stor språkliga framsteg dock blir inte alltid allting helt rätt..Lampa blir Slampa och Fika blir Fitta....Perra tycker det var oerhört kul att uppmuntra henne att säga att mamma är fika och lampa..suck..manlig humor. Barn är ju så högljudda dessutom..när vi är i Edsbergsprästgård för att sjunga bebissång så ropar alltid Nelly högt efter fika..eller..ja..fitta. Det ordet känns en smula malplacerat på en prästgård och jag känner mig synnerligen obekväm..försöker mumla fram..-ja, se barn..och tittar oroligt på de andra mammorna för att se om de tänker ringa socialen imorgon.

Ikväll kommer Nina och skall dricka vin..och nej man skall ju inte dricka vin när man bantar men tar man bort alla glädjeämnen i livet kan man lika gärna släcka lyset. Skall ordna lite plockmat så alla kan äta vad de vill