Slut

Jag är psykiskt slutkörd. Trodde detta skulle gå hyfsat lätt men imorse fick jag mail av Perra som deklamerar att han inte vill ta över huset utan att han vill att vi säljer det. Stön. Otroligt omständigt blir det. Allting är ju beroende av det andra hitta lägenhet-söka dagis-säga upp dagis-flytta och så vidare. Varför kan ingenting gå smidigt? Det ska alltid bli en massa tjafs. Påmin mig om att aldrig någonsin flytta ihop med en karl igen. Singelskapet är det enda rätta för mig.

Usch va bitter jag är, tur att jag kommer härifrån till valborg. Först upp till Gävle till mamma och även pappa samt glädjande nog lillebror som är i gävle på besök. Sedan till Stockholm på lördag och träffa Stefan och Jonas, de kan nog få mig på bättre humör..samt Stockholm överhuvudtaget.

Sedan är det lägenhets letandet...Nu har jag två gånger hittat bra lägenheter son någon skithög snor framför näsan på mig. Man kan mörda för mindre. idag var jag och kollade på en toppen lägenhet på söder, jag är dock nummer 9 i kön så oddsen är väl lika stora som högvinsten på lotto....däremot får jag säkert den där jäkla svininfluensan som väller in över världen...det är liksom upplagt för sådant nu.

Nä, nu ska jag sluta sura och uppskatta att det är vår och soligt.

Känner för ett glas vin..men den varan blir det ju mycket av hos mamma i morgon...får väl vänta. Sitter här med sol, trädgård och vin men ingen att dela med. Öken. Nä nu var jag tillbaka i deppet igen.

Här kommer då listan på rätt sätt

1) VAD GJORDE DU FÖR TIO ÅR SEDAN?
Jag pluggade på Örebro Universitet, hade kommit tillbaka från Kanada och kände mig inte längre hemma i mitt eget land. Saknade Kanada och allt där något så fruktansvärt. Jag drömmer fortfarande om mina vänner där och att jag är tillbaka..trauma.

2) VAD GJORDE DU FÖR ETT ÅR SEDAN?
Jag var mammaledig med Caesar snart 1 år då, gick på öppna förskolan men började bli rastlös och längtade efter vuxna människor. Perra jobbade dygnet runt och jag var ensam jämnt, början till slutet för oss..
3) FEM SNACKS DU GILLAR
Chips, ost, oliver, smågodis(måste hit iallafall) och vin..jo, det är snacks
4) FEM SÅNGER DU KAN HELA TEXTEN TILL:
Usch..hmm..mest barnsånger tror jag...sedan kan jag nog eg hela texten till massor av sånger tex Sommartider men då måste jag höra melodin.

5) FYRA SAKER DU SKULLE GÖRA OM DU VAR MILJONÄR:
ta med barnen och vänner  på roliga resor, köpa en BMW, flytta till en stad vid havet,shoppa ohämmat,
6) FYRA DÅLIGA VANOR
Feströker, cola light beroende, internet beroende, tänka att jag ska träna men inte göra det

7) FYRA SAKER DU GILLAR ATT GÖRA:
Vara med mina barn,resa,gå på pubar, träffa vänner

8) FEM SAKER DU ALDRIG SKULLE KLÄ DIG I, ELLER KÖPA:
Haremsbyxor, för korta tröjor eller byxor, palestina sjal,moonboots

9) FEM FAVORITLEKSAKER:
Oj, smurfarna är ju roliga,playstation,lego,tågbana


Förbannelse

Jag brukar ju inte dela med mig av känslor så mycket här...men nu gör jag det lite i varjefall. Jag har ju haft förhållanden innan  Perra och ett av mina ex sa en gång när jag gjorde slut att "Kan du inte leva med mig kan du inte leva med någon". Detta var naturligtvis sagt i vredesmod och bör tas med en kilo salt men dessa ord ringer irriterat i mina öron än idag...tänk om han hade rätt? Kan en vanlig kille från Dyltabruk kasta förbannelser? Kanske hade han en nedärv hemlig förmåga. Nä, men jag undrar ibland..kanske jag har för höga krav och för lite förlåtande i mig för att fixa förhållanden längre än ett halvt decennium. Det dumma är ju att jag ser separationer som stora misslyckanden, precis som om man skulle kuggat på en tenta eller inte fått ett jobb man sökt men av ännu större kaliber. Jag vill inte erkänna för folk att vi gått i sär för det speglar liksom av sig på mig som person. "jaha, hon lyckades inte hålla ihop detta heller" Värst av allt är min pappa tycker jag. Jag har haft dålig kontakt med honom under uppväxten men har som många barn utan pappa alltid ändå velat ha hans godkännande och det är inte så lätt kan jag tala om. Jag fasar för vad han ska tycka om att vi går isär..jag vill aldrig berätta. Kan jag hålla det hemligt i ett decennium vore det bra, men det kan bli svårt praktiskt såklart =).

Kanske är det inte fel på andra utan på mig.

hahaha..jäkla dator

Ärligt talat..jag kopierade listan nedan igår och bytt ut föregående personers svar mot mina egna. jag hann till fråga 5 men då slog min dator ner.(jäkla skitpryl)...inte i mina vildaste fantasi kunde jag tro att inlägget åkte ut på bloggen...gahh...ja ni som känner mig vet väl vilka svar som är mina..hahaha.

Var ska jag bo?

hur ska man kunna hitta en lägenhet?  Jag har massor av poäng så jag kan skaffa mig en bra lägenhet genom Örebro Bostäder men hur ska man hinna titta på dem? Jag jobbar faktiskt heltid och alla visningar är på dagtid, jättekrångligt då jag inte kan vara borta hela tiden. Jag ska dessutom slösa bort mina 9års poäng så det ska ju till att det är i mitt tycke perfekt. Jag har kollat mest i ett område som heter Stjärnhusen som verkar idealiskt för barn med grönområden och dagis samt affär men ändå bara 15 min gångtid till jobbet. Ska se på en trea nu på måndag så håll tummarna för att den är bra nu, sen måste jag bara komma från villan men det är lättare sagt än gjort. Jag måste bestämma om jag låter Perra ta över huset eller om vi ska sälja det gemensamt, inte så lätt och veta vad som är bäst ekonomiskt.

Nåja, det får lösa sig. På Lördag har jag Henny dag så då ska jag hem till Nina och dricka lite vin och sedan kanske det blir fest då Malin på jobbet fyller 25år så det ser jag verkligen fram emot.

Nelly och Perra var till öronkliniken idag då vi tycker att hon hör lite dåligt och mycket riktigt hade hon vätska bakom trumhinnorna och nedsatt hörsel. Dessutom hittade de en pärla i örat som verkar legat där ett tag?!?! SKUMT..Själv sa hon att hon fått den i örat på dagis. Inte undra på att hon sagt Va? hela tiden. Har hon kvar vätskan om 3 månader kommer de sätta in rör i öronen då hon får öroninflammation hela tiden, det kanske är lika bra för både hon och vi lider ju av detta hela tiden. Caesar har blivit kallad till USÖ han med för att kolla varför han hostar så han kräks jämnt, de hade lite misstankar om astma men det hoppas jag verkligen inte att det är...det verkar inte vara mycket med oss...igår spydde dessutom Perra hela kvällen. Jag blev magsjuke paranoid men det verkade som en matförgiftning från hotellet han varit på med jobbet. nu är han bra och ingen annan verkar ännu ha blivit drabbad så..

Jag fick reda på en sak som verkligen gjorde mig förvånad i eftermiddags...jag kan inte säga mer än så pga det rör andra men jag känner mig lite chockad (jaja..man ska inte säga A och inte B men jag var tvungen att skriva ned det någonstan för jag tänker på det hela tiden)


Nej., nu ska jag nog snart få kidsen i säng så kan jag o perra kolla på Batman filmen, särkert kass men den måste ju ses. Det blir väl kanske en av de sista filmerna vi ser ihop så det kan ju lika gärna vara ngt kasst ...höhö


Nej..ni får den igen för den blev så liten



Beskåda och förundras...

Miraklet i Växjö



Vi hade ju en härlig middag hos Stina och Andreas. vi fick ägghalvor med majonäs och plötsligt..plötsligt ser jag den...ETT MIRAKEL!!!!!! En höna i majonäs har bildats, ett påskmirakel! Undrar vad det betyder? jag hade kunnat bli rik om den hade kunnat bevarats...detta är i klass med Madonnor och Marior i rostat bröd...varför bildades miraklet i majonäs..den var ju min tur att blir rik..eller ska jag inte göra en höna av en fjäder?..i majonäs.

Bli kär i sin vän?

Jag läste idag att Carolina Gynning  blivit ihop med Prinsessan Madelenes ex. De hade varit vänner i flera år och helt plötsligt insåg dom att de faktiskt var kära. Va toppen det skulle vara att bli ihop med en av sina bra killkompisar, då slipper man ju den där lära känna fasen som kan vara jobbig och pinsam. Fast samtidigt är den ju jäkligt mysig och pirrig och härlig. Får man det om man bli ihop med sin vän? Kan man känna det där äkta pirret då när man redan känner varandra? jag är nyfiken...

Bästa tiden

Har ni tänkt på att detta egentligen är den bästa tiden på året då allting ligger framför en som sol, semester och härliga sommardagar. April tycker jag är som den sista timmen på jobbet på fredagen..blicken framåt!

Påskigt värre

Påskhelgen har vi spenderat hos syster och Andreas i Växjö vilket var riktigt riktigt nice. Vädret har varit helt otroligt hela helgen och Växjö var en jättefin stad. Stina och Andreas hade fixat världsbäst mat och lägenheten de har är toppen, jag blir riktigt avis, så vill jag och barnen också bo. Det är ju ingen hemlighet att jag och Perra verkligen är klara med varandra förhållandemässigt och jag letar ivrigt lägenhet i stan. Känns härligt att få komma tillbaka in till Örebro med alla mina vänner där och samtidigt är Perra och jag fortfarande bra vänner så jag hoppas det går smärtfritt. Problemet är ju huset, vi har ju gått länge i dessa banor men det är ju lågkonjunktur och vi vill inte gå härifrån med skulder, usch va jobbigt det är att vara vuxen ibland.

Jag har tittat på en trea i stjärhusen. Den var i etage och jättefin men kostar 6600 i månaden vilket är lite mycket, i veckan ska jag kolla på en enplans trea i samma område som är 1000kr billigare iaf.

Konstigt hur livet blir, jag drömde inte direkt om att vara ensamstående mamma då jag vet hur jobbigt det är från min egen mammas erfarenheter som hade mig och brorsan ensam i början på 80 talet men vad gör man? Detta blir ändå till det bästa för alla. Jag vantrivs så förskräckligt i Fjugesta och Perra vill helst bara dyka på alla sin lilla fritid så det finns inget annat kvar.

Perra var ju med till Växjö trots att vi inte längre är ihop och vi fungerar jättebra som vänner (vilket egentligen är vad vi i huvudsak alltid har varit) detta beslut.

Nu är han på dykfirman med barnen (igen men nu kan jag ju inte längre reta upp mig =)  ) så jag får en stund själv att sortera tankar vilket är skönt. Imorgon går jag in och jobbar medans han äter middag med barnen och hans familj, jag vill inte vara med där för det skulle bara kännas skumt nu. Hoppas det regnar  imorgon så man slipper längta ut alltför mycket =)

Kudjo


What a night!!

Var ju ute igår, vilken toppen kväll. Vi började med att ta oss till O´Learys och eftersom det var tjejkväll hade dukat upp gratis lyxbuffé. Där hinkade vi i oss en vinflaska var!!!! Herrgud...sedan gick vi vidare till Harrys där Kodjo från P3 skulle ha stand up med några andra kollegor. Jag sa till tjejerna att vi måste fota oss med Kodjo och när vi kom fram stog han utanför och rökte så då fick vi vårat kort=) Han och de andra killarna var superbra. Efter det blev det mer vin och dans, visste inte att det var ett sådan jäkla drag på torsdagar. Jag hade jättekul måste jag säga och vi ramlade inte hem till Nina där jag sov förrän vid halv 2 tiden. Jag åkte hem med 8 bussen men då var jag kanske inte mitt piggaste men det var det väl värt. Det känns som jag lever igen och på Harrys fick jag lite efterlängtad uppskattning =)


After work

Idag ska vi ha lite after work..Jag hoppas vi kommer iväg och ser Kodjo (måste kolla stavningen på namnet) från Morgonpasset som ståruppar på Harrys.

Jag jobbar ju inte längre på K3 utan vi har blivit uppköpta av Reffekt (se reffekt.com) och det tror jag kommer bli bra då vi får fokusera verksamheten på ett annat sätt. Det måste ju firas så det är dessutom kickoff på Fredag på jobbet men jag vet inte om jag komemr iväg ännu med tanke på kidsen samt att jag är ledig hela fredagen.

Annars ska det ju bli sol i helgen så då blir det grilla med Magnus och Jenny, premiär för i år och det ska bli sjuuukt gott =) Ska dick hålla mig till kött och sallad och nada sås eftersom operation bantning är på som vanligt. Det går bra och jag börjar känna mig hyfsat fräsch faktiskt =)

Våran har kommit på riktigt och veckan bjuder på ett fantastiskt väder!! Man blir riktigt munter msåte jag säga. Vad som också gör mig glad men som i grunden inte är lika roligt såklart är att jag fått remiss till karolinska sjukhuset för att ta reda på om jag bär på någon äcklig bröstcancer gen. Jag vill veta för att kunan styra mina val i livet på ett annat sätt.. så skönt med remiss som jag kämpat för ett år..in this case is ignorance NOT bliss som man säger.


vi hade dt riktigt nice men sket

0-62dbe2099e844ccd163c86ca96eda633.png

Kolla varifrån!

vi hade dt riktigt nice men sket i earth hour..förlåt


bilder från helgens tjejmiddag

583cf80b3a47d3e98e06ba7e449fa886.png

Kolla varifrån!

bilder från helgens tjejmiddag