Midsommar

Naturligtvis var det kasst väder som sig bör på en svensk midsommar, våra planer fick ändras från att vara hos oss till att vara hos Magnus och Jenny som har inglasat uterum. Det var dock mycket trevligt med grillat o färskpotatis, vid 20 tiden gick vi hem till oss för att spela RISK och söva kidsen(supa hela natten midsommrarna känns långt borta..får nog vänta något år=)...Nelly höll sig dock vaken till halv 12 och Caesar till halv 11...våra barn hatar sömn. Eftersom vädret sög så slapp vi iofs dansa grodorna runt stången vilket var positivy, jag hatar sådant men känner ett visst kulturansvar gentemot Nelly så nästa år får jag väl.....tvinga Perra..haha. 

Nu är tyvärr Caesar sjuk och snorig den lilla stackaren...hoppas detta är det sista vi är sjuka nu när Nelly inte skall gå hos dagmamman förräns i höst igen. Perra har varit rejält dålig och har precis avslutat penicillinkur. Nästa vecka har han semester och Stina kommer hit, vi skall hinna med Skansen besök så det ser jag fram emot. Tror iofs kanske att Nelly inte bryr sig så mycket om djuren då vi i helgen var på stora holmen och kollade på getter, kaniner och höns..Nelly brydde sig mer om sin Palle Kuling tablettask än att titta på djuren.

Polarn och Pyret har rea nu och det skär i mig att inte kunna åka ned på stan då Caesar är krasslig....gahh..alla randiga Musse kläder tar ju slut. Mitt stora ilandsproblem för dagen.

Sedan måste jag boka sittplaser inför greklandsresan på planet..fick reda på att de redan är släppta..herregud..måste boka så inte resan blir en mardröm..vilket den kan tänkas bli ändå.

Tillfrisknande

image60Nu mår prinsessan bättre, igår orkade hon rita igen..skönt att ha en glad och frisk unge hemma. Idag ska vi ut och gå lite med vagnen så vi rör på oss lite, kanske går och gungar men börjar nelly väl gunga så måste man putta på nån timme innan hon är nöjd.Hoppas vädret håller i sig..såg ut som det skulle kunna bli åskväder i värmen, jag vill ju bada i poolen nu när den är  klar.Ikväll blir det nog grillning och en film om nelly somnar i tid, Caesar äter ersättning på kvällen så kanske kan det bli ett glas vin också. Skönt med helg nu så Perra är hemma oxo, då kanske jag hinner få en minut för mig själv om jag har tur.

Härligt va?

image59

Mitt charmtroll

image58Nu har Caesar börjat le ordentligt.

Hett om öronen

Hett i alla bemärkelser...äntligen är värmen här, underbart! Det som är mindre härligt är att Nelly har haft 4 dagar med 40graders feber vilket har gjort att hon knappt sovit. Caesar har smittats av Nelly och är snuvig och har hosta samt har inte heller sovit de senaste två nätterna..jag känner mig som en zombie. Hade jag inte haft två sjuka barn så hade det varit så nice att ligga vid poolen med en bok men nu blir det till att vara inne..buhuh. Igår gjorde vi i ordning poolen iaf, det tar verkligen en hel dag och då har vi inte klorat den ännu, måste ske idag så vi kan bada i helgen. Nelly var på öronkliniken på USÖ i förrgår och hon kommer få rör inopererade då hon har så mycket vätska bakom trumhinnorna att hon med stor sannolik inte hör så bra samt att hon ju har öroninflammation konstant..detta får dock vänta till hösten då det är slut på badandet. Fast det kanske inte blir ngt badande, Nelly har ju fått för sig att hon är livrädd för att bada..grinar bara hon ser badbaljan hemma. Jag måste börja med terapi på altanen och blåsa upp hennes minipool och försöka försiktigt få henne att gilla att bada igen. Förra året var hon ju orädd och badade i stora poolen med ärmpuffar bara 10mån gammal. Vi måste fixa Caesars pass snart också, konstigt med passen..sedan skall de ha passen tills de är 5år...ingen lär ju se vem 2 mån bebben på passet är.

Skattepengarna är på ingång, de skall väl läggas på en värmepump..blä va trist..men jag vill inte frysa i vinter. Sedan skall det börjas sparas till mexicoresan som jag hoppas vi kommer iväg på i vår beroende på om Stina fixar ngn bra deal..och OBS´beroende på hur resan i augusti går..blir det en mardröm så väntar vi nog ett år innan vi åker igen så kidsen hinner växa till sig. Nelly är ju duktig nu ändå, hon förstår så mycket av vad man säger vilket är både roligt och underlättar livet.

Jag behöver en svartsnickare som fixar tak över altanen!!! Perra jobbar ju hela tiden så han lär inte fixa detta och jag blir galen om vi inte får ett tak så vi kan äta ute även om vädret som det ofta i sverige är..dvs uselt. Hade varit nice att vara ihop med en Martin Timell ibland..eller ännu hellre att man kunde göra sådant där själv!


Usch..det är mycket som måste göras som liksom inte blir av...jag borde riva bort alla buskar på framidan och plantera rosor, borde köpa ny grill, borde tvätta all tvätt, borde rensa ogräs, borde plantera mina solrosor, vattna, diska...det bara hopar sig men med ungarna hinner man inte med mycket men jag får ångest av allt som bara ligger. Jag behöver absolut hushållsnära tjänster...en städerska samt en trädgårdsmästare...nu skall jag bara bli ekonomiskt oberoende. Man kan vinna 75mille på travet i helgen dock har jag spelat massor på V75 men vinner aldrig en krona..slita ihop miljoner på sitel känns lika långt bort...hmm..måste komma på någon bra idé som gör mig rik. Har beställt kläder för 1000kr på HM precis så nu fattas det ytterligare 1000kr till mitt miljonärsliv inget till mig utan bara tillbarnen som vanligt. Kul för Nelly och Caesar som har massor av snygga kläder medans deras mamma klär sig i trasor snart =) jag är lite besatt av barnkläder jue...hänger med i trendmärken (även om jag inte har råd) samt vad som går bra på tardera plus att jag köper mycket också (tyvärr säljer jag inget)..vore kanske kul att ha en internetshop med barnkläder men då måste de vara speciella.

Nej nu gastar änglarna...


Förra midsommar

image57

Här ser man hur mycket Nelly har växt på ett år...tiden går fort

Midsommar

Midsommar skall vi troligtvis fira med Magnus och Jenny som vi gjort nått år nu. Hur mycket skall vi sätta på att det regnar?Jag minns inte ens längre en midsommar då det inte regnade.

Kasta pengar i sjön?

Barn är verkligen märkliga. Nelly fick idag ett DuploZoo som¨kostade ca 400kr och jag trodde hon skulle leka med det i timmar. Där trodde jag fel, efter 20 min inspektion och ett halv engagerat byggande fortsatte hon rita i sitt skrivblock med en kulspetspenna som hon gjort halva förmiddagen redan. Vad är det för mening att lägga ut pengar om sugrör, påsar och en bläckpenna är roligare? Jag tröstar mig med att hon förhoppningsvis gillar det nån dag, hon har ju tex en miljon nallar men det är först nu hon börjar uppskatta dem..igår somnade hon med sin leksaksgroda under armen..lilla sötnos.

Att tystnad kunde vara så skönt..

Nu sover båda mina raringar så jag kastar mig in här och skriver nån minut. Livet som tvåbarnsmor rullar på, hittills har jag ju inte varit ensam så mycket för Stina och mamma har varit här i skift. Nelly verkar gilla lillebror nu och är mycket gladare så det går bra faktiskt, men det är klart att det är lite skönt med egen tid nu när båda sover. Idag har vi varit och vägt Caesar och äntligen börjar han gå upp i vikt ordentligt, jag har tyckt att han sett tjockare ut men fick det bekräftat idag då han ökat 500g på 10dgr. Ammar gör jag iofs konstant så konstigt vore det om han inte gick upp. Mamma och jag har varit till marieberg när hon var här och klämde både ikea, affärer och blomsterlandet..jag var orolig för att Caesar skulle börja gasta för jag gillar inte detta med offentlig ammning men han var så lugn hela resan. Vet inte hur jag skall komma över det där med att amma på stan, gör jag det inte blir vi ju fängslade hemma. Ikväll skall Perra på fest med jobbet, jag blir såklart hemma..börjar verkligen bli sugen på att komma ut och göra något kul men det blir ju lite krångligt..får väl hålla mig ett tag. Poolen måste göras ren i helgen, inte för att det är badväder (värsta skitvåren) men vore skönt att få igång den om värmen slår till.

Vi har planerat lite inför sommaren. Perra har knappt någon semester men en vecka på västkusten blir det sedan även veckan i grekland. Han skulle visst ta dagar här och där också, lite trist men skönt att Stina och mamma nog kommer en del så jag slipper vara så ensam. Jag har en väldig tur att jag ialllafall känner 5 mammor här omkring som man kan ta en fika med så Nelly får leka av sig lite. Roligast av allt hade väl varit om Stina också bodde här i Fjugesta med en bebis men det kanske inte är så lätt ordnat =) Vill bara säga att jag tycker så mycket om dig lillasyster, alltid kul att ha dig här! När mamma meddelade att du skulle komma till världen var jag väl inte överlycklig men sedan dess förgyller du mitt liv (nåja, när du stal alla mina klistermärken och klistrade upp var du mindre älskade men..men) kramar i massor.

jaha..vad skall man göra ensam ikväll då? Det finns ju knappt bra hyrfilmer här i fjugesta och det är ju ändå fredags kväll även om Perra är borta...får väl läsa min nya bok "Mannen med litet ansikte" av Helene Tursten, hoppas den är bra.

Imorgon skall vi grilla, jag är buzzador och har fått massor av kyckling från Kronfågel att testa gratis, skall bli gott och vädret skall tydligen bli bra för första gången på en vecka. Skall även plantera mina nya vita pelargoner och så en del frön jag köpt. har även köpt två tomatplantor så vi får se om det blir ngn skörd.